Om Lena

Jag som äger moving landscapes och skriver här på sidan heter Lena Ostermann. Jag är en mångfacetterad person och skribent med ett stort antal av intressen. Jag är född och uppvuxen i Tyskland och Österrike, men har spenderat mycket av min tid som vuxen i Skandinavien. Jag har en magister (motsvarande Master of Arts) i kulturvetenskap från Leuphana Universität Lüneburg i Tyskland. Inom ramen av kulturvetarprogrammet studerade jag bl.a. film- och medievetenskap, konst- och kultursociologi, kommunikationsvetenskap samt kulturekonomi och -management. Dessa ämnen kompletterade jag med seminarier och föreläsningar inom litteratur, mode, kulturhistoria och interkulturalitet. Som Erasmus-student läste jag filmvetenskap vid Karlstads Universitet.

Vid sidan av mina studier praktiserade jag hos Kristinehamns konstmuseum, Cinegraph – center för filmforskning i Hamburg, och vid Bundesarchiv-Filmarchiv i Berlin. Mitt interesse för film ledde till ett långvarigt engagemang för universitetets filmklubb “Unikino”, och jag organiserade en filmfestival vid universitetet där studenternas egna filmer visades. Sedan 2005 jobbar jag även som svensklärare för studenter, tourister och andra som vill lära sig språket.

I början av 2010 flyttade jag till Oslo och började jobba hos Den Norske Opera & Ballett. I mars 2011 blev jag festivalkoordinator hos Oslos största filmfestival “Film fra Sør“. Sedan november 2011 bor jag i Uppsala och letar sedan dess efter jobb. Under våren 2012 började jag skriva för det nystartade feministiska filmmagasinet “filmamasoner“. Därutöver engagerar jag mig i urvalsgruppen för Uppsala Kortfilmfestivalens internationella tävling och sitter i styrelsen till Uppsala Riksteaterförening.

Har ni som läser här frågor om mig som person eller om bloggen, bara lämna en kommentar eller se andra kontaktmöjligheter här!

Med vänliga hälsningar, Lena Ostermann

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>